De Duitse Eifel in extreme kou en veel sneeuw

We zijn alweer aangekomen op de laatste loop dag van de Duitse Eifel 50° Noord. De dag begon heerlijk door wakker te worden in onze zelfgemaakte ‘bungalow’. Het sneeuwde, alweer, maar gelukkig sliepen wij droog en hadden geen last van de wind.

De sneeuw en kou maakte de laatste dag in de Duitse Eifel erg zwaar

Onze bungalow in de Duitse Eifel

 

We wilde zo snel mogelijk van start op deze dag omdat het erg koud was. We stonden dan ook direct op om onze spullen in te pakken en te ontbijten. Eenmaal aangekomen bij het ontbijt bleken we de eerste te zijn die gingen ontbijten.

Na het aanvullen van onze energievoorraad hebben we ons gemeld voor vertrek en begonnen we aan de laatste zware dag in de Duitse Eifel.

Als tweede waren we vertrokken. Dat betekende dat er 1 groepje voor ons liep en dat we dus van 1 groepje een spoor van voetstappen konden zien. Zo wisten we of we goed liepen, of we liepen beide verkeerd. Na ongeveer een kilometer kwamen we het eerste groepje al tegen. Ons doel was om snel te starten en dit was dan ook zeker gelukt. Na nog wat gepraat te hebben met het andere groepje besloten we samen door te lopen naar de eerste post.

De eerste post moest nog opgebouwd worden

Omdat wij behoorlijk snel waren vertrokken kwamen we snel aan bij de eerste post. Zo snel zelfs dat de eerste post nog opgebouwd moest worden. Natuurlijk hebben we even een handje geholpen met het opbouwen van de eerste post. Bij deze post gingen we koekhappen. Niet zomaar koekhappen natuurlijk, nee op twee verschillende touwen moest je, je balans houden en de peperkoek van een touwtje proberen af te bijten. Na heel lang op het touw te hebben gestaan was het dan uiteindelijk gelukt om de peperkoek van het touw af te halen. We waren al behoorlijk afgekoeld en vertrokken dan weer gelijk.

We kwamen in heuvelachtige gebied met prachtige uitzichten op een groot meer, helaas sneeuwde het nog steeds wat het uitzicht iets belemmerde. Volgens de kaart moesten we naar beneden, ongeveer 300 meter afdalen. We kwamen nu uit bij de meest noordelijke kant van het meer. Helaas kwamen we er al snel achter dat we verkeerd waren gelopen. Jammer, want nu moesten we weer een flink stuk klimmen. Het voordeel van het klimmen was wel dat je het zeker niet koud kreeg!

Na nog over wat weilanden te hebben gelopen en door een stadje kwamen we aan bij de tweede post. Een erg leuke post als je het mij vraagt. De opdracht was om vanuit huis een aardappel mee te nemen. Deze konden we tijdens deze post weg laten schieten. Er was een lange PVC buis waar je jouw aardappel in moest doen. Aan de onderkant spoot je wat haarlak in de buis, dit stook je vervolgens aan en PAFF, de aardappel schoot zeker meer dan 100 meter de lucht in!

Het eerste stukje groene gras was een feit!

Het was al in de middag dat we voor het eerst stukken groen gras tegen kwamen. Gelukkig maar want het was hier dus iets warmer.

Het eerste stuk groen van de dag.

 

Op wat borden zagen we teksten met “National Park Duitse Eifel”. We liepen al snel langs kleine riviertjes die we vaak moesten oversteken. De sneeuw begon wat te smelten waardoor er een flinke modderboel ontstond. Doordat de sneeuw nu grotendeels weg was zag je de Duitse Eifel op een totaal andere manier. We kwamen nu opeens erg veel verdwaalde groepen tegen, wij waren de weg ook al een tijdje kwijt. Met ongeveer 8 groepjes liepen we door naar de avond eet post. Het was al tegen 7 uur ‘s avonds dus het avond eten ging er gemakkelijk in. Er was een gigantische schommel boven een rivier gebouwd. Super leuk om overheen te gaan natuurlijk, al kreeg ik wel wat natte schoenen. Maarja, gewoon doorlopen dan worden ze vanzelf droog!

En doorlopen deden we zeker. Na de laatste restjes macaroni gegeten te hebben konden we onze route verder vervolgen. We kwamen in een stadje aan waar we met behulp van foto’s de route verder konden vervolgen. We liepen langs verschillende heuvels, heuvel op, heuvel af, nergens was er een vlak stukje te bekennen.

Al snel kwamen we aan bij de laatste post van de dag. Gelukkig was het nog licht! We moesten hier een nieuws uitzending opnemen met woorden die je het hele weekend verzameld had bij verschillende posten. Woorden zoals, meltdown, hipopotomonstroseskippiedaliefobie, radioactiviteitscoëfficiënt, onderzeebootbestrijdingsvliegtuig, rioolzuiveringsinstallatie, gijtenhoeder Gretta Wollensok en zandzeepsodemineraalwatersteenstralen waren slechts een deel van de woorden die we konden gebruiken. In de nieuwsuitzending moest je vertellen over de gigantische kernramp die gebeurt was dit weekend in de Duitse Eifel. Na lang geoefend te hebben namen we ons filmpje op. Deze duurde ruim 4 minuten. Aan de hand van de woorden die je gebruikt had en de originaliteit kreeg je een aantal punten.

Het begon donker te worden, het werd kouder en het ging weer is flink sneeuwen. De laatste kilometers van de dag moesten nog worden afgelegd. Gelukkig zat bij ons de stemming er goed in en hadden we geen last van onze benen of rug door de zware rugzak. De laatste kilometers gingen dan ook erg makkelijk.

Toen we aan kwamen bij onze slaapplek was het al tegen 11 uur. We hebben dus snel ons zeil opgezet en gingen onszelf daarna opwarmen bij het kampvuur. Alle nieuwsuitzendingen werden getoond op een groot scherm, deze waren erg hilarisch! Na nog wat vermaak bij het kampvuur gingen we rond 1 uur ‘s nachts naar bed. Een zeer lange, maar vooral ook leuke dag in de Duitse Eifel!

2 reacties

Geef een reactie